images/projecten/overig/modulair-datacenter-Telfort/01 website_Telfort-artimp-voor.jpg
images/projecten/overig/modulair-datacenter-Telfort/02 website_Telfort-artimp-zij.jpg
images/projecten/overig/modulair-datacenter-Telfort/03 website_Telfort-plattegrond.jpg
images/projecten/overig/modulair-datacenter-Telfort/04 website_Telfort-dsnAB.jpg

Modulair Data Center Telfort

Plaats: Almere
Opdrachtgever: Telfort
Status: ontwerp

Telfort, een onderneming voor telecommunicatie, heeft een aantal partijen gevraagd een ontwerp te maken voor een centrum voor datafaciliteiten. Omdat dit op meerdere plaatsen in Nederland gebouwd moet kunnen worden en uitbreidbaarheid een vereiste was, werd een modulaire opzet voorgeschreven. De grootte van het bedrijfsoppervlak is minimaal 10.000m2 met 350m2 aan kantooroppervlak. Vanwege een garantie van 100% bedrijfszekerheid voor de dataverbinding werd een zware beveiliging en het niet toelaten van daglicht als eis gesteld aan de dataruimte.

ONTWERP

De dataruimte is opgebouwd uit een ‘’generic standard’’ van 60x60cm, afgeleid van de maat van een serverrack. De kantoorruimtes zijn verdeeld in vaste en flexibele werkplekken, ontsloten door een centrale gang. Het kantoor en de dataruimte worden verbonden door een afgesloten japanse binnentuin. Aan deze tuin grenzen de flexibele werkplekken, de vaste werkplekken grenzen aan de buitengevel.

 

Geen van de ingeleverde ontwerpen zijn uitgevoerd omdat Telfort uiteindelijk werd overgenomen door telecomonderneming KPN.