images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/01 website_IMGP6916.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/02 website_IMGP6917.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/03 website_IMGP6921-corr.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/04 website_IMGP6933.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/05 website_IMG_0381-2.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/06 website_IMG_0364-corr.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/07 website_03430349-corr.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/08 website_IMG_0319-2.jpg
images/projecten/woningbouw/boerderijPeize/09 website_IMGP6936.jpg

Boerderij Peize

Plaats: Peize
Opdrachtgever: particulier
Status: gerealiseerd
Interieur: Bouwjaar '63
https://bouwjaar63.nl/

De verbouwing van de boerderij omvat een functionele wijziging van de ruimtes, maar volgt verder de bestaande structuur. Het vroegere voorhuis is veranderd in een bibliotheek annex zitkamer. De oorspronkelijke ruimte voor het vee is omgebouwd tot 1 grote woonruimte met open keuken. Om het wonen te betrekken bij en uitzicht te bieden op het omringende landschap, zijn in de zijgevel twee grote openingen aangebracht. Ter plaatse van de woonruimte is een portaal gemaakt met een pui voorzien van openslaande deuren met aansluitend het terras. Bij de keuken is een entree-portaal gemaakt met een terugliggende pui, zodat er voor de deur een overdekte buitenruimte is voor laarzen en klompen.