images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_achtergevel.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_bg-XL.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_bg.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_maq-002S corr.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_maq-004S-corr.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_situatie.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_verd-XL.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_verd.jpg
images/projecten/woningbouw/verbouwLepelaar/website_zijgevel.jpg

Woning Lepelaar

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: particulier
Status: niet gerealiseerd
In samenwerking met: Lia Kroon / bouwjaar '63

De woning is een helft van een dubbel en staat op de hoek van twee straten. De situatie werd als onvrij en onbeschut ervaren. Achter het huis was door de ligging veel hinder van wind, dit werd versterkt door de harde en gladde achtergevel. Het interieur van badkamer en keuken was erg sober uitgevoerd. De open keuken had geen goede relatie met het wonen. Tevens werd gevraagd de mogelijkheid van een sauna te onderzoeken.

CONCEPT

Voor de zijtuin is een ontwerp gemaakt voor een carport met geintegreerde tuinberging. Het dak van de carport is transparant gehouden, het wordt gemaakt van gelaagd glas met daarop een geprint bladerdek. De zijwand is van beton, verrijkt met horizontale latten van western red cedar. Over de gehele achterzijde van de woning is voor het breken van de valwind langs de gevel een veranda ontworpen met vegetatiedak. Deze veranda zorgt tevens voor een vloeiender overgang tussen het wonen en de tuin. In de woning wordt het koken en de leefruimte met elkaar verbonden door een vergrote en vernieuwde open keuken, uitgebreid met een bijkeuken. Op de verdieping komt tenslotte een vergrote, luxe badkamer uitgebreid met een sauna.